PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 7 maart 2022, 14:27 | 0 reacties, praat mee

Anne Vondelingprijs voor De Correspondent; Saskia Stuivelingprijs naar De Stentor

1978: Kamervoorzitter Vondeling luistert naar PvdA-leider Joop den Uyl, die de Vondelingprijs in 1981 instelde. | ANP

De Anne Vondelingprijs 2021 is toegekend aan Jesse Frederik van De Correspondent, voor zijn artikelenreeks over de toeslagenaffaire. Gep Leeflang van dagblad De Stentor ontving de Saskia Stuivelingprijs voor zijn reeks stukken over de discutabele bestuurscultuur in de gemeente Epe. Laatste wijziging: 8 maart 2022, 10:38

De Anne Vondelingprijs beloont politieke journalistiek op nationale schaal, de Saskia Stuivelingprijs doet dat voor regionale en lokale politieke journalistiek.

De jury kende twee eervolle vermeldingen toe: een ging naar redacteuren Karlijn Saris en Coen van de Ven van het weekblad De Groene Amsterdammer voor hun artikel Misogynie als politiek wapen,  waarin zij de benadering en bejegening van vrouwen in de politiek aan de orde stelden.

De ander, in het kader van de Saskia Stuivelingprijs, ging naar de redactie van RTV Purmerend. Die klaarden volgens de jury “een mammoetklus” met tientallen vrijwilligers om de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen te verslaan. De jury prijs hoe ondanks “de moeilijke coronatijd” professioneel gemaakte radio- en televisie-uitzendingen de campagne en de verkiezingen “dichter bij burgers bracht”.

In november vorig jaar werd de opzet van de prijs aangepast, waardoor ook audiovisuele en andere digitale journalistiek mag meedingen.

De officiële uitreiking door Tweede Kamer-voorzitter Vera Bergkamp vindt plaats op 23 maart aanstaande in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.