— donderdag 4 november 2021, 12:36 | 0 reacties, praat mee

Anne Vondelingprijs krijgt nieuwe opzet

1978: Kamervoorzitter Vondeling luistert naar PvdA-leider Joop den Uyl, die de Vondelingprijs in 1981 instelde. | ANP

De Anne Vondelingprijs en de Saskia Stuivelingprijs voor de beste politieke journalistiek krijgen een nieuwe opzet. De organisatie meldt dat inzendingen vanaf nu ook audiovisuele en andere digitale journalistiek mogen omvatten. Tot nu waren inzendingen beperkt tot producties die verschenen in een dag- of weekblad, tijdschrift of op de website van een nieuwsplatform. Laatste wijziging: 9 november 2021, 09:48

Onder publicaties verstaat de stichting dus ook radio- en tv-uitzendingen, podcasts en internetpublicaties. De prijzen gaan naar personen die met regelmatige publicaties in media nieuwe inzichten en heldere analyses hebben gegeven van politieke en bestuurlijke processen en structuren in Nederland op nationaal, regionaal of lokaal niveau.

Er zal jaarlijks één winnaar zijn van de Anne Vondelingprijs (voor publicaties op nationale schaal) en één winnaar van de Saskia Stuivelingprijs, voor publicaties met een regionale of lokale doelgroep. De jury kan in de persoon van één journalist ook een hele redactie lauweren, benadrukt de organisatie.

De inzendtermijn opent op 1 december en sluit op 31 januari van het nieuwe jaar. Dit jaar zullen de prijzen op 23 maart 2022 worden uitgereikt door Tweede Kamer-voorzitter Vera Bergkamp. De Anne Vondelingprijs wordt al 42 jaar uitgereikt en is vernoemd naar oud-Kamervoorzitter Vondeling, die in 1979 bij een auto-ongeluk omkwam.

Bekijk meer van

Anne Vondelingprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.