— woensdag 28 april 2021, 14:03 | 0 reacties, praat mee

Amsterdamse wethouder uit zorgen over situatie AT5

© ANP / Peter Hilz

De Amsterdamse cultuurwethouder Touria Meliani maakt zich zorgen over de continuïteit van de nieuwsvoorziening bij stadsomroep AT5. Dat meldt Het Parool. In een brief aan de gemeenteraad schrijft ze dat ze zowel vrijdag als maandag contact heeft gehad met directeur Alphons Martens, naar aanleiding van de onrust die bij de omroep is ontstaan.

Die onrust komt voort uit het ontslag van adjunct-hoofdredacteur Hélène Pronk. Afgelopen weekend werd bekend dat Pronk na 25 jaar trouwe dienst de laan was uitgestuurd, vanwege een verschil van inzicht over de journalistieke koers van de nieuwszender. De redactie, die al een tijd vaart zonder hoofdredacteur, gaf aan zich journalistiek onthoofd te voelen.

Begin deze week stuurden dertig voormalig AT5-medewerkers een brandbrief aan de wethouder. Die brief werd ook bezorgd bij de Raad van Toezicht van de omroep. In de brief vragen ze onder meer om een heroverweging van het ontslag van Pronk.

In haar brief aan de gemeenteraad stelt Meliani geen bevoegdheid heeft om in te grijpen, maar dat ze de situatie bij AT5 in de gaten houdt. Volgens de wethouder kan de situatie ertoe leiden dat de onafhankelijke journalistiek en de waakhondfunctie bij AT5 onder druk komt te staan. Ook geeft ze aan in gesprek te gaan met het Commissariaat voor de Media.

Bekijk meer van

Touria Meliani AT5 Amsterdam

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.