training eu starters

— dinsdag 10 januari 2023, 13:18 | 0 reacties, praat mee

NH, Omroep Flevoland en AT5 vormen gezamenlijke ‘metropoolredactie’ voor Amsterdam

De redacties van de regionale omroepen NH, Omroep Flevoland en stadszender AT5 gaan gezamenlijk de 'metropoolredactie' voor Amsterdam vormen. Samen willen de drie omroepen 'gemeente-overstijgende onderwerpen' gaan brengen die spelen in de hele metropoolregio Amsterdam. Laatste wijziging: 10 januari 2023, 13:45

De drie omroepen gaan ‘grootstedelijke onderwerpen’ zoals wonen, toerisme, vervoer, energie en landschap belichten en verder onderzoeken. Metropoolredacties zijn an sich niet nieuw, maar de samenwerking van drie regionale omroepen in één redactie is volgens de samenwerkende omroepen wel uitzonderlijk. Op de sites van de omroepen komt een apart Metropool-platform waar gezamenlijke producties verschijnen.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) - die bestaat uit een groot deel van de provincies Noord-Holland en Flevoland en een gedeelte van de provincie Utrecht - ondersteunt de nieuwe redactie gedeeltelijk. Wel zijn er ‘heldere afspraken’ gemaakt om de ‘redactionele onafhankelijkheid te waarborgen’.

‘Het bestuur stelt dat hier geen sprake is van samenwerking, maar dat het gaat om onafhankelijke journalistieke programmering’, zegt Femke Halsema, onderdeel van het dagelijks bestuur van de MRA. De MRA krijgt steeds meer invloed op de levens van 2,5 miljoen Nederlanders, en dat vraagt om extra aandacht, zo stellen de omroepen.

‘De metropoolredactie is een unieke journalistieke samenwerking van drie omroepen die allemaal te maken hebben met de grootstedelijke ontwikkelingen die binnen de MRA besproken worden’, zegt NH-directeur David Vink. De aftrap van de metropoolredactie vindt plaats op maandag 16 januari vanaf 13.00 uur in het nieuwe onderkomen van NH in Hilversum.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.