— donderdag 3 november 2016, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Amnesty International uit kantoor Moskou gezet

De verzegelde deur van Amnesty in Moskou | Yuri Kochetkov / EPA

Het kantoor van Amnesty International in Moskou is gisteren verzegeld en ontoegankelijk gemaakt voor werknemers. Amnesty huurt de ruimte van de gemeente, die claimt dat Amnesty achterloopt met de huur. Volgens Amnesty kan het met documentatie aantonen dat de huur altijd gewoon is voldaan. Laatste wijziging: 3 november 2016, 09:26

In een verklaring spreekt het gemeentebestuur Moskou van “een huurder zonder scrupules”, die op herhaalde waarschuwingen over huurachterstand niet heeft gereageerd. De stroom is afgesloten, het alarmsysteem werd verwijderd en zit er een officieel zegel op de deur.

John Dalhuisen, directeur Europese aangelegenheden van Amnesty spreekt van een bizarre situatie. Tegenover Reuters zegt Dalhuisen niet meteen het slechtste te willen denken; mogelijk is een administratieve fout het gevolg van de uitzetting. Tegelijk past het binnen de Russische gewoonte om kritische partijen te intimideren, aldus Dalhuisen.

Het Kremlin zegt niets van de huisvestingsproblemen te weten; de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry noemt de verzegeling van het Amnesty-kantoor zorgwekkend.

Bekijk meer van

Rusland Amnesty International

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.