— vrijdag 4 juli 2014, 14:13

Roep om speciale OVSE-contactgroep

De Russische Vereniging van Journalisten heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) gevraagd een speciale commissie samen te stellen die misdaden tegen journalisten en ondersteunend personeel moet gaan onderzoeken. Een eerste onderwerp voor de groep, die uit journalisten uit meerdere landen zou moeten gaan bestaan, zouden de vele incidenten in Oekraïne moeten zijn, vindt Ashot Djazojan van de vereniging. Het Russische persbureau ITAR-TASS meldt dat het verzoek afgelopen donderdag aan de OVSE is gedaan. ITAR-TASS zou - als belanghebbende - ook met Oekraïense collega's contact hebben gehad over het voorstel. ITAR-TASS-directeur Mikhail Gusman zegt dat ook onder zijn collega's in Oekraïne steun voor het voorstel bestaat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.