e learning nvj

— dinsdag 27 juni 2017, 10:51 | 0 reacties, praat mee

Amnesty: arrestaties journalisten Myanmar ‘pure intimidatie’

Neyin Chan Naing / EPA

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft geprotesteerd tegen de arrestatie in Myanmar van drie journalisten. Vier anderen werden op hetzelfde moment opgepakt; over hen is geen informatie beschikbaar. Met zekerheid zitten Aye Nai en Pyae Phone Naing van non-profit Democratic Voice of Burma (DVB) en Thein Zaw van dagblad Irrawaddy vast. Laatste wijziging: 27 juni 2017, 12:27

De Myanmarese overheid hield het enkel bij een verklaring dat de arrestatie ‘wettig’ was. De drie waren in in de noordelijke staat Shan om een persevenement te verslaan waarbij in beslag genomen drugs worden verbrand. Amnesty zegt dat de arrestatie een waarschuwing inhoudt voor media in Myanmar.

Hoewel sinds 2011 het militaire bestuur formeel niet meer aan de macht is en er verkiezingen zijn gehouden, is de situatie voor journalisten nog steeds zwaar: ontvoeringen, intimidatie, gevangenschap en moord vinden nog regelmatig plaats. Ook zijn er repressieve wetten die journalisten forse gevangenisstraffen kunnen opleveren onder beschuldigingen van ‘onwettige associatie’ met tegenstanders van de autoriteiten.

“Deze arrestaties zijn een grove poging tot intimidatie van journalisten door een militair regime dat zelfs niet de minste kritiek kan weerstaan”, stelt Amnesty. Meer Amnesty International

Bekijk meer van

Myanmar Amnesty International

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.