— dinsdag 24 maart 2015, 13:11 | 0 reacties, praat mee

Media Myanmar beginnen boycot

Neyin Chan Naing / EPA

Uit protest tegen de behandeling van journalisten die begin maart verslag deden van een studentenprotest in Myanmar zullen diverse uitgeverijen persevenementen en overheidsuitingen boycotten. Bij de protesten werden journalisten in elkaar geslagen door politie en enige tijd vastgezet. De media die aan de boycot meedoen zullen diverse zaken negeren, zoals onder meer persberichten van overheidsinstanties. Ook een komende conferentie over persvrijheid, georganiseerd door het International Press Institute (IPI). De conferentie wordt deze week gehouden in Rangoon met een forse entreeprijs van 1300 dollar. Ook de Myanmarese minister van informatie komt langs - reden voor journalistenbond Myanmar Journalists Network (MJN) om de conferentie links te laten liggen. MJN wil aandacht voor het gerichte geweld tegen journalisten. Een aantal uitgaven verscheen vorige week uit protest met een zwarte voorpagina. Meer bij Irrawaddy

Bekijk meer van

Recht Myanmar

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.