e learning nvj

— woensdag 2 september 2020, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse kabelbedrijven boos over herbestemming satellietfrequentie voor 5G

Juni 2019: een lancering vanaf Kourou, Frans Guiana. Sommige satellietfrequenties krijgen straks een nieuwe 5G-rol | AFP

ACA Connects, een koepelorganisatie van honderden kleine kabelbedrijven in de Verenigde Staten, heeft via de rechter een petitie ingediend om toezichthouder FCC te dwingen een voornemen met betrekking tot frequentie-herbestemming uit te stellen. Daarin krijgt de zogeheten C-band, nu in gebruik door satellieten, een nieuwe rol voor 5G-verkeer.

Grote satellietbedrijven als Eutelsat, Intelssat, SES en Telesat bieden afnemers compensatie voor het ongemak van de transitie. ACA Connects zegt dat zij onvoldoende zijn gehoord bij een voorgenomen besluit van 13 augustus om de C-band opnieuw te gaan gebruiken.

Ze zeggen verder dat de geboden bedragen onvoldoende zijn om alle noodzakelijke wijzigingen te kunnen betalen. De kabelbedrijven, veelal actief in landelijke gebieden van de Verenigde Staten, moeten het televisiesignaal in het vervolg via glasvezelverbindingen binnenhalen en nieuwe verdeelapparatuur aanschaffen.

ACA Connects vindt verder dat de aangesloten kabelbedrijven met respect en waardigheid behandeld dienen te worden. De bedrijven bedienen ongeveer 11 miljoen abonnees. Meer bij ACA Connects

Bekijk meer van

FCC 5G

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.