— donderdag 27 augustus 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

VS: 4,5 miljard voor veiling 5G-frequenties

AFP

De Verenigde Staten heeft 4,5 miljard dollar opgehaald met de veiling van een frequentieband voor 5G-radiotechnologie. Ajit Pai, voorzitter van de Federal Communications Commission, noemt de veiling een doorslaand succes en verwijst naar een komende veiling in december voor andere 5G-frequenties.

In deze veiling zijn ruim 91 procent van alle beschikbare licenties verkocht. Welke partijen de frequenties hebben bemachtigd is nog onbekend, toezichthouder FCC zal die op een later moment onthullen.

Ook in Nederland werden onlangs 5G-frequenties geveild: KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo waren daar de winnaar. De Rijksoverheid verdiende 1,23 miljard euro aan de veiling.

De Nederlandse partijen moeten voldoen aan een dekkingseis van 98 procent van de oppervlakte van elke Nederlandse gemeente en een minimale snelheid garanderen aan consumenten en bedrijven, gemiddeld meer dan 100 Megabit per seconde.

In de Verenigde Staten gaat Google ondertussen experimenteren met draadloos internet binnen de 6 GHz-band. De resultaten daarvan laten nog wel even op zich wachten, het bedrijf heeft voor proeven ruim twee jaar uitgetrokken.

Bekijk meer van

FCC 6G 5G

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.