word studentlid

— vrijdag 22 januari 2021, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Remko de Waal wint Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020

Remko de Waal wint Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020
© ANP / Remko de Waal

De Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 is gewonnen door Remko de Waal. Hij won de prijs met zijn foto van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings die ouderen die geen in coronatijd bezoek mogen ontvangen een bloemetje komt brengen. Laatste wijziging: 22 januari 2021, 08:25

Op de winnende foto staat de burgervader op een keukentrap, bijgestaan door twee medewerkers. De jury noemt het een verterend beeld. “Het oogt wat knullig, maar oer-Hollands en het is een duidelijk gebaar dat uit de beste bedoelingen voortkomt. Dit was ook de coronacrisis in Nederland: het zal ons nog lang heugen.”

De prijs werd donderdagmiddag uitgereikt via een livestream (die hier terug is te kijken). De Waal: “Ik had niet verwacht dat de burgemeester op een wankel trappetje de twee oudere dames op het balkon een bloemetje zou geven, maar hij deed het gewoon. Het was een leuk moment.”

De Jos van Leeuwen Publieksprijs, die gekozen werd door het publiek, ging naar fotograaf Robin Utrecht. Hij won de prijs met zijn foto van de zoektocht naar vermiste surfers in Scheveningen. De prijs voor het beste fotoverhaal werd gemaakt door Remco Koers.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.