— vrijdag 27 maart 2020, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Alea Publishers verlaagt freelancetarieven vanwege corona

© Pixabay

Vakbladuitgever Alea Publishers stelt zijn tarieven voor freelance journalisten en fotografen naar beneden bij. Journalisten die schrijven voor de titels van Alea krijgen per direct 20 cent per woord, waar dat voorheen nog 30 cent was. Fotografen krijgen per gebruikt beeld vanaf nu 15 euro in plaats van 25 euro. Laatste wijziging: 30 maart 2020, 08:27

Dat meldt de uitgeverij in een mail aan zijn freelancemedewerkers. De tariefsverlaging is volgens commercieel directeur Roeland Dobbelaer en algemeen directeur Pepijn Dobbelaer het directe gevolg van de coronacrisis. “We merken nu al bij veel van onze klanten dat ze orders terugtrekken of uitstellen”, schrijven ze. “Dat betekent dat we als Alea Publishers geconfronteerd worden met een grote omzetdaling.”

De directeuren, twee broers, stellen in hun schrijven dat de uitgeverij niet in aanmerking komt voor een compensatieregeling van de overheid. “Omdat we maar deels (circa 50 procent) afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten zal dit naar waarschijnlijkheid niet de 25 procent omzetdaling halen die daarvoor nodig is. Maar ook een omzetdaling van bijvoorbeeld 15 procent zou al desastreus zijn voor onze jonge uitgeverij.”

Naast het terugschroeven van freelancetarieven gaat Alea Publishers ook minder edities van zijn bladen uitbrengen, nummers mogelijk samenvoegen, dunnere nummers uitbrengen en meer content hergebruiken. “We moeten de komende tijd extreem zuinig zijn om het hoofd boven water te houden.”

Alea Publishers werd vorig jaar opgericht en nam in juli diverse titels over van Vakbladen.com. De overname betrof de tijdschriften Bakkers in Bedrijf, EVMI, More Than Drinks!, Vis Magazine, Vlees+ en IJs Magazine.

Bekijk meer van

corona Alea Publishers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.