Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 21 juni 2022, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Adverteerders maken bezwaar tegen fusie Talpa en RTL

© ANP / Rob Engelaar

De bond van adverteerders (bvA) heeft bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bezwaar aangetekend tegen de fusieplannen van Talpa Network en RTL Nederland. De bond vreest dat de fusie leidt tot duurdere reclamespotjes en verschraling van het tv-aanbod. Laatste wijziging: 21 juni 2022, 08:42

Dat stelt directeur Henriette van Swinderen tegen NU.nl. “Tv is nog altijd hét effectieve kanaal als je grote groepen mensen tegelijk wil bereiken. Als er twee commerciële partijen samengaan, dan wordt die keuze waarschijnlijk minder en is het minder makkelijk om die doelgroepen te bereiken.”

Volgens Van Swinderen kunnen digitaal, print, buitenreclame en radio niet tippen aan tv, wat betreft op de massa gerichte reclames. Eind mei stapte ook DPG Media al naar de ACM om te klagen over de voorgenomen fusie. Deze zal volgens DPG Media leiden tot een monopolie op de Nederlandse televisiemarkt en daarmee ook impact hebben op de advertentiemarkt voor de radio. Op dat laatste vlak is DPG Media zelf ook actief met radiozender Qmusic.

De ACM gaf eerder al aan dat diepgaand onderzoek vereist is met betrekking tot de fusie tussen Talpa Network en RTL Nederland.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.