banner festival 23

— donderdag 2 april 2020, 17:01 | 1 reactie, praat mee

Adformatie wordt “de komende periode” niet in print uitgegeven

Het vakblad Adformatie stopt met de printuitgave, meldt oud-medewerker Bas Vlugt op de site Nederlands MediaNieuws. Laatste wijziging: 2 april 2020, 17:18

“Gezien deze huidige onzekere situatie hebben wij besloten het maandelijkse magazine Adformatie de komende periode niet meer als printmagazine uit te geven. Dat doen we onder meer omdat veel bedrijven zijn gesloten en we een groot deel van onze lezers niet kunnen bereiken met een fysieke uitgave,” schrijft Vlugt op basis van Adformatie.

Volgens Vlugt is het niet ondenkbaar dat Adformatie uiteindelijk weer in print terugkeert, maar voor nu noemt hij het een einde van een tijdperk. Vlugt beschrijft zijn tijd bij het blad. Waar Adformatie zich in het begin nog als monopolist gedroeg en later, net als veel andere media, moest wennen aan de komst van het internet en het veranderende speelveld.

Bekijk meer van

Adformatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Susanne van Nierop, 3 april 2020, 02:14

Omdat 85% van onze magazines wordt bezorgd op werkadressen waar deze maanden niemand zit, hebben we besloten even geen print te maken. Deze tijd vraagt om andere manieren van journalistiek. Samen met Studio Room – onze vaste partner in crime – hebben we binnen no-time een aantal concepten bedacht waarmee we denken toch aan de behoefte van onze abonnees - en vooral ook het vak in de breedte - te voldoen.
Daarom zijn we een liveblog en de live talkshow Adformatie Connects begonnen, dit weekend ligt het eerste wekelijkse e-zine in de digitale brievenbus en volgende week beginnen we met nog 3 nieuwe formats. En als dat niet werkt, dan bedenken we er nog een paar bij. We doen dit in het belang van de markt en alle brancheorganisaties steunen Adformatie hierin. 
We willen juist in deze tijd de verantwoordelijk nemen voor goede informatievoorziening voor een branche die dit meer dan ooit nodig heeft, via alle kanalen die op dit moment relevant zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.