— dinsdag 13 april 2021, 08:34 | 0 reacties, praat mee

AD: ‘Paul de Leeuw en Astrid Joosten stoppen met Op1’

© BNNVARA

Het AD meldt dat Paul de Leeuw en Astrid Joosten na dit seizoen niet meer terugkeren als presentatoren van Op1. Het duo zou volgens bronnen eind juni stoppen met de vrijdagse aflevering van de talkshow. BNNVARA wil het vertrek van het tweetal niet bevestigen, meldt de krant.

De twee presentatoren namen sinds november vorig jaar de vrijdagavond voor hun rekening namens BNNVARA en kregen volgens de krant meer kritiek dan lof op de uitzendingen, omdat die te weinig (journalistieke) diepgang zouden hebben.

De omroep wil het vertrek van het tweetal niet bevestigen. “De huidige afspraken met Paul en Astrid lopen tot en met juni dit jaar. Welke duo’s in de beide zomermaanden juli en augustus Op1 gaan presenteren, moet nog worden besproken door de NPO en de betrokken omroepen. Daarbij wordt ook gekeken naar ieders beschikbaarheid in de vakantieperiode”, aldus een woordvoerder van BNNVARA.

Bronnen melden het AD dat er ook een kans bestaat dat de omroep zich helemaal terugtrekt uit de poule van Op1. Dit om de focus nog meer te leggen op De Vooravond. Maar daarover zegt de omroep: “ook de invulling van Op1 in het nieuwe seizoen vanaf september moet nog worden besproken door de NPO en de omroepen. Daar kunnen we nu in de pers dus niet op vooruitlopen. Maar wat BNNVARA betreft blijven wij ook dan deelnemen aan Op1.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.