— maandag 7 december 2015, 10:05 | 0 reacties, praat mee

AD keert terug in Raad voor de Journalistiek

Het AD maakt met ingang van 1 januari weer deel uit van de Raad voor de Journalistiek. Dat heeft de hoofdredactie besloten na gesprekken met Folkert Jensma, de voorzitter van het stichtingsbestuur en tijdelijk voorzitter van de Raad. Laatste wijziging: 10 december 2015, 12:27

Het AD trad in maart van dit jaar uit de Raad. Aanleiding was een discussie over de wijze waarop de voorzitter van de Raad, Hans Laroes, zijn rol vervulde.

Die stapte naar aanleiding van het conflict in oktober op als voorzitter van de Raad. Inmiddels wordt gezocht naar een opvolger.

‘De hoofdredactie heeft voortdurend benadrukt dat het gelooft in een zelfregulerend beroepsorgaan, dat kritisch en onbevooroordeeld moet kunnen oordelen. Om die reden keert het AD met overtuiging terug bij de Raad’, aldus de hoofdredactie van het AD maandag in een mail aan de redactie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.