— maandag 14 oktober 2019, 14:16 | 0 reacties, praat mee

AD, Follow The Money, NRC en Vers Beton genomineerd voor Persprijs Rotterdam 2019

Containers in de haven van Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Er zijn vier journalistieke producties genomineerd voor de Persprijs Rotterdam 2019, die dit jaar voor de veertiende keer wordt uitgereikt. Op 30 oktober wordt in congres- en debatcentrum Arminius de definitieve winnaar onthuld.

Genomineerd zijn:

- Guido van Eijck en Bram Logger met hun onderzoeksdossier Feyenoord City, verschenen op de websites van Vers Beton en Follow the Money, in samenwerking met de lokale omroep Open Rotterdam. De twee freelance-journalisten doken in de bouwplannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion en de daaraan verbonden financiële risico’s.

- AD-journalist Peter Groenendijk en ‘huisfotografe’ Sanne Donders met hun in AD Rotterdams Dagblad verschenen serie Tweebosbuurt wacht de sloopkogel over de strijd van huurders tegen wooncorporatie en gemeente.

- Ingenieur/onderzoeker/journalist Inge Janse met zijn onderzoeksproject Wat houdt de groene toekomst tegen? over de geringe haast die de Rotterdamse haven maakt bij de transitie naar een duurzame industrie, verschenen bij online tijdschrift Vers Beton.

- NRC-redacteuren Derk Stokmans en Joris Kooiman met Aftakeling van een Rotterdams prestigeproject, verschenen in NRC Handelsblad en nrc.next,  over het miljoenendrama rond het Rotterdamse Warmtebedrijf dat voor de gemeente Rotterdam zo desastreus is verlopen.

De winnaar(s) gaan naar huis met prijzengeld van vijfduizend euro en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen. Er werden dit jaar twintig producties ingestuurd; het grootste deel betrof digitale producties

De uitreiking is op 30 oktober in Arminius (Museumpark 3, Rotterdam) en begint om 17:30 uur, met voorafgaand een kort debat over de staat van de lokale journalistiek.

Bekijk meer van

Persprijs Rotterdam

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.