basis naar compleet

— donderdag 29 oktober 2020, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Laatste Persprijs Rotterdam 2020 voor Bart Dirks (de Volkskrant)

ANP

Volkskrant-verslaggever Bart Dirks wint dit jaar de Persprijs Rotterdam voor zijn reportage over de Rotterdamse probleemwijk Carnisse op Zuid. De jury noemt het een 'gedegen en mooi geschreven reportage' over pogingen het tij in de wijk te keren. Laatste wijziging: 29 oktober 2020, 16:44

Guus Dubbelman maakte de foto’s bij de prijswinnende reportage. De prijs werd afgelopen woensdag uitgereikt door juryvoorzitter Inez Weski in debatpodium Arminius in Rotterdam. Er waren in totaal 22 inzendingen. De uitreiking van woensdag heeft een rouwrandje: het markeert het einde van de Persprijs Rotterdam.

“De introductie van deze beurs was voor het bestuur van de stichting RD Persprijs een natuurlijk moment om na 15 jaar de toekomst van de Persprijs Rotterdam tegen het licht te houden. Mede gelet op de financiële positie van de stichting heeft het bestuur besloten de organisatie van de jaarlijkse mediaprijs te beëindigen”, aldus de organisatoren.

Freelance journalist Justus Cooiman won de Mark Hoogstad Beurs, waarmee hij een documentaire gaat maken over de NIDA-partij, een van oorsprong Rotterdamse islamitische partij die komend jaar meedoet met de landelijke verkiezingen.

Hoewel de Persprijs Rotterdam nu eindigt, is het originele doel van de stichting RD Persprijs (“bevordering van kwaliteitsjournalistiek over Rotterdam en omgeving”) volgens het bestuur gegarandeerd in de organisatie van de jaarlijkse Mark Hoogstad Beurs.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.