Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 9 februari 2024, 14:04 | 0 reacties, praat mee

ACM officeel om goedkeuring gevraagd voor overname RTL Nederland door DPG Media

© Peter Hilz

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is deze week formeel om toestemming gevraagd voor de geplande overname van RTL Nederland door DPG Media, meldt de toezichthouder. De deal ter waarde van 1,1 miljard euro is namelijk onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteit. Laatste wijziging: 9 februari 2024, 14:15

DGP Media maakte in december bekend dat het RTL Nederland wilde overnemen en dat de twee bedrijven daar overeenstemming over hadden bereikt. De ACM liet toen weten zorgvuldig te zullen kijken naar die overname en dat daarbij een wettelijk fusieproces doorlopen zal worden, waarbij marktonderzoek wordt gedaan.

DPG Media heeft met RTL Group afgesproken dat de naam RTL behouden blijft. De uitgeverij heeft het voornemen om RTL Nederland en RTL Nieuws onder leiding van Sven Sauvé als nieuwe divisie aan DPG Media toe te voegen.

Bij DPG Media werken 6000 mensen. Onder het bedrijf vallen merken als NU.nl, AD, Qmusic en Joe. RTL Nederland heeft achthonderd medewerkers. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de zenders RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ en streamingdienst Videoland.

Zorgen om machtspositie
RTL Nederland stond al in de etalage. Het Duitse moederbedrijf van RTL zette de Nederlandse poot op de markt omdat het zich weer wil concentreren op haar kern- activiteiten en markten. Een eerder plan van mediabedrijf Talpa om met RTL Nederland samen te gaan keurde de ACM af omdat zij bij een fusie te veel macht zouden krijgen op de televisie- en reclamemarkt. Ook nu zijn er zorgen over de machtspositie van een nu al dominante speler in het Nederlandse journalistieke medialandschap.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.