— donderdag 4 mei 2017, 11:29 | 0 reacties, praat mee

ACM start onderzoek naar radiomarkt

© Sander Koning / ANP

De Autoriteit Consument & Markt stelt een onderzoek in naar de radiomarkt, zo meldt het Financieele Dagblad. Aanleiding is fusie van de radiostations van de Telegraaf Media Groep en Talpa Holding, oktober vorig jaar. Sindsdien is een groot deel van de radiomarkt in handen van één bedrijf.

Het is een stevig blok tegenover de landelijke publieke omroepen, die hun advertenties verkopen via de Ster, schrijft het FD. Vooral de kleinere commerciële stations merken de vergrote slagkracht bij de concurrentie, zegt FD-redacteur Job Woudt. Ook voor adverteerders zou deze machtsconcentratie niet prettig zijn.

Volgens de ACM is dynamiek in de markt over het algemeen vaak reden voor een verkenning en dat is ook nu het geval. De mededingingsautoriteit zou al met diverse marktpartijen hebben gesproken. Meer bij ANP via NU.nl / BNR

 

Bekijk meer van

TMG Talpa ACM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.