training eu starters

— dinsdag 12 februari 2019, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Abramson erkent onzorgvuldige bronvermelding Merchants of Truth

Merchants of Truth-auteur Jill Abramson | Kena Betancourt / Reuters

Jill Abramson zegt 'na een nacht doorhalen' dat haar journalistieke boek Merchants of Truth inderdaad onzorgvuldigheden bevat wat betreft bronvermelding. Van ronduit plagiaat is echter geen sprake, stelt ze. Een aantal citaten had typografisch onderscheidend moeten zijn en sommige voetnoten zullen in een komende druk worden verbeterd. Laatste wijziging: 12 februari 2019, 13:06

Abramson stelt dat haar boek zeventig pagina’s aan voetnoten bevat, met bijna honderd bronvermeldingen. Die komen echter niet altijd overeen en dat is volgens haar een vergissing geweest en geen kwade opzet. Abramson vindt dat in haar boek “nog geen komma verkeerd” mag staan. Merchants of Truth beschrijft de soms ingrijpende wijzigingen binnen de journalistiek van de afgelopen tien jaar.

“Het boek is meer dan vijfhonderd pagina’s lang. Alle ideeën in het boek zijn origineel, alle meningen zijn de mijne. De betroffen passages bevatten feiten die perfect toegeschreven hadden moeten worden en dat niet zijn”, schrijft Abramson op Twitter.

Uitgeverij Simon & Schuster verklaarde vorig week, toen de eerste beschuldigingen van plagiaat opdoken, verklaard dat ze Ambramson zouden bijstaan in het maken van wijzigingen “mocht bij nadere studie blijken dat veranderingen of bronvermelding nodig zijn”.

Bekijk meer van

Jill Abramson

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.