— maandag 1 augustus 2016, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Abou Jajah goed voor 484.000 kijkers en geen ophef

De eerste Zomergasten van 2016 leverde gemiddeld 484.000 kijkers op en waarschijnlijk minder ophef dan verwacht. De omstreden gast Abou Jajah werd door presentator van dienst Thomas Erdbrink naar behoren aangepakt, is de mening van de recensenten.

Met 484.000 kijkers scoorde de uitzending vergeleken met vorig jaar helemaal niet slecht. De kijkcijfers schommelden vorig jaar tussen de 789.000 en de 274.000.

Zoals in Zomergasten normaal is, kreeg de Vlaming Jahjah ruim de tijd om in beeld en woord zijn standpunten over joden en zionisten en vooral het verschil daar tussen te duiden.

Ook al vond een geïrriteerde Erdbrink dat hij dat verschil als het hem uitkomt juist weer niet maakt.

Dat maakt Jahjah voor velen een onruststoker. Maar voor de Volkskrant geen wolf in schaapskleren: Abou Jahjah is een ietsist die gevaarlijk lijkt, maar het niet is. 

Op The Post Online complimenteert Bert Brussen vooral de interviewstijl van Erdbrink: “Een noodzaak wanneer je het risico neemt zo’n controversiële gast uit te nodigen’.

De Vlaamse krant De Morgen concludeert: Zelf stelde Abou Jahjah in Humo dat het een choquerende avond zou worden. “Mijn meningen zijn nu eenmaal choquerend voor veel mensen”, zo waarschuwde hij. Het bleek een enigszins loze waarschuwing.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.