— maandag 24 juli 2017, 09:37 | 1 reactie, praat mee

Ruim half miljoen kijkers voor eerste aflevering Zomergasten

Janine Abbring - © VPRO

De eerste aflevering van het nieuwe Zomergasten-seizoen trok zondag 509.000 kijkers. Het VPRO-programma, waarin interviewster Janine Abbring debuteerde en schrijver, columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger de gast was, stond op plek 11 van meest bekeken programma's.

Vorig jaar trok de eerste aflevering, gepresenteerd door Thomas Erdbrink met als gast de Dyab Abou Jahjah, 484.000 kijkers. In 2015 keken bijna 800.000 mensen naar de start van het programma. Destijds was de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb te gast.

Aanstaande zondag is burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan te gast bij Zomergasten. Meer bij ANP via NU.nl / de Volkskrant

Bekijk meer van

Zomergasten Janine Abbring

Praat mee

1 reactie

Platootje, 24 juli 2017, 19:22

We keken eerst naar een uurtje boekmarketing van Rosanne Hertzberger en AnboAnthos, vandaag resulterend in advertenties op de voorpagina’s van kranten in de Vpro-bubbel.

Was AnboAnthos niet onderdeel van VBK, waar de schrijvers zo bang waren voor commercie dat ze gingen staken? Kluitjes boter in het zelf aangemeten aureool. Om met eerdere Vpro-gasten te spreken: geen gezijk, iedereen reik…

En ook nog evenals goedkoop scoren met marginale voedselmalloten die louter gehoor vinden in de achterbuurten van Bloemendaal en Blaricum; weer 200 keer een rinkelende kassa voor Rosanne bij Bol.com.

Zodra Janine Abbring de regie poogde over te nemen, kreeg ze het verwijt van mevrouw Hertzberger een ‘impertinente vraag’ te stellen waarop het antwoord volgens deze ‘none of your business’ was. De dictatuur van haar lijntjes, die kennelijk in de VS even verkeerd viel.

Want Rosanne mag dan als rode draad kiezen voor mensen die buiten de lijntjes kleuren, het blijven wel haar eigen lijntjes: seksistische zottekoppen op Dumpert vallen ten prooi aan haar pen, maar een stadion vol vrouwonderdrukkende Joodse baardmannetjes vindt ze aandoenlijk.

Maar het vraaggesprek boeide allengs meer. Janine komt er wel, een verademing vergeleken bij interviewers die vooral het eigen imago in ogenschouw houden.

En de intelligente, zelfverzekerde Rosanne wint vanuit haar vrije ruimte aan de VU vast de Nobelprijs; haar wijze, milde opa in de hemel zal het glimlachend bezien…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.