— woensdag 23 februari 2022, 09:50 | 2 reacties, praat mee

Aangifte vakbond belastingmedewerkers tegen Tim Hofman om oproep namen en rugnummers

Premier Rutte in 2020 tijdens zijn verhoor door parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen. | ANP

Presentator Tim Hofman gaat zich verdiepen in de toeslagenaffaire. Een oproep aan klokkenluiders binnen de Belastingdienst om hem namen van ambtenaren te tippen die regels hebben overtreden valt slecht bij vakbond NCF, die aangifte doet. Dat meldt Trouw. Laatste wijziging: 23 februari 2022, 09:53

Hofman vroeg: “Wij willen weten: wie waren dat? Welke ambtenaren werken daar nu nog? Welke ambtenaren zijn ontslagen of gestraft, zoals de Belastingdienst ooit de ouders strafte?” Volgens NCF is met de oproep een grens overschreden.

BNNVARA zegt dat de oproep verkeerd is uitgelegd. Tegenover Trouw zegt de omroep: “Het NCF doet het nu voorkomen alsof wij een lijst van alle betrokken ambtenaren naar buiten willen brengen en erop uit zijn om ‘personen te beschadigen’. Dat is niet het geval. Het noemen van namen zal alleen gebeuren als daarvoor voldoende aanleiding is en dit ook journalistiek verantwoord is.”

Op het intranet van de Belastingdienst vanuit de top een reactie zijn gegeven over de oproep, die volgens vakbondsvoorzitter Albert van der Smissen “wat lauw” is. Er volgt op korte termijn een brandbrief naar secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën Bas van den Dungen.

Van der Smissen wil meer bescherming voor medewerkers van de Belastingdienst: “Wij zijn in de media al langere tijd de pisang.” Meer bij Trouw

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

photopress, 23 februari 2022, 14:05

Deze collega verdiend een lindje,het lijkt er op dat ondanks allesxhade die deze ambtenaren voor zover je ze ambtenaren mag noemen eens zelf ondervinden wat het is als ze worden opgejaagd en niet onbestraft hun vuile werk kunnen doen en uitvoeren zonder dat ze daar voor verantwoordelijkheid willen nemen.

Nee deze wat griezelige dienst mag alles en hoeft nooit iets te verantwoorden zolang Rutte in de kamer zit.
Maar nu is er een collega opgestaan die openstaat om de waarheid bij de belastingdienst te achterhalen en terechte.
Ga zo door en hopenlijk boringen ze eens met gelijke munt betaald en blijven deze ambtenaren die denken dat ze boven de wet staan mijn inziens eens ontslagen worden

J.C. Roodenburg, 24 februari 2022, 18:33

Ik ben het niet eens met voorgaande reactie. Bovendien staan er spelfouten in. Tegenwoordig heeft iedereen recht op een reactie. Zelfs de NCF!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.