banner festival 23

— vrijdag 4 november 2011, 10:15 | 7 reacties, praat mee

Aanbieding (vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van)

Mensen, ik zal er niet omheen draaien: ik ben op de markt. Niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, want ik zit deze maand tien jaar bij BNR Nieuwsradio. Tien (!) jaar presenteer ik al radioprogramma’s bij de concurrent van Radio 1. Het begon met het weekendprogramma ‘In de Ban van de Week’, toen kwam het doorlopende nieuws (het rolling format, dat een paar jaar geleden is verdwenen vanwege te veel herhaling) en daarna presenteerde ik de meest uiteenlopende programma’s zoals: De Frontlinie (dagelijks politiek & cultureel middagmagazine dat ik deelde met Harmke Pijpers), discussieprogramma Peptalk en Mediazaken. Ach ja, Mediazaken, het programma dat ik het langst presenteer. Mooi hoor. Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:19

Tot voor kort dacht ik dat ik bij BNR m’n pensioen zou halen. Ik was zelfs bereid om daar tot m’n 67-ste te blijven. Ook al duurt dat nog decennia. Was er dan niks mooiers? Nou eigenlijk niet. Als mensen vroegen wanneer ik naar Radio 1 ging, zei ik: waarschijnlijk nooit. Want ik ben zo trouw als een hond, ook al ben ik freelancer. En over honden gesproken: ik werkte liever voor een keffertje, dan voor de gevestigde orde.

Kort geleden ontwaakte ik plotseling uit mijn droom. Ik realiseerde me dat ik al een tijdje vasthield aan een beeld van de zender, dat niet meer overeenkomt met de werkelijkheid. Zonder de vuile was buiten te hangen: de humor is weg. Mijn soort humor althans. Er is geen ruimte meer voor opbouwende kritiek. De ruimte die er vroeger was, voel ik niet meer. En dus ga ik weg. Adieu BNR. Hello Hilversum!

Ehm…. Dat wil zeggen: Hilversum hoort u mij? Dat zou fantastisch zijn, want ik wil graag iets nieuws. Een inspirerende omgeving waar journalistieke kwaliteit de boventoon voert.

Even dacht ik dat het slimmer zou zijn nog een tijdje bij BNR te blijven, zodat ik achter de schermen m’n zaakjes zou kunnen regelen. Lijnen uitgooien, solliciteren. Ik doe het liever anders. Volledige toewijding is namelijk heel belangrijk bij het maken van een radioprogramma. In het hele leven trouwens. Ik heb ook nog nooit een nieuwe vriend gezocht, terwijl m’n verkering van niks wist. Dus gooi ik m’n oude schoenen nu weg en duik ik in het diepe.

Ik ben dus in de aanbieding. En beter in vorm dan ooit. Want ik kan u vertellen dat er bij deze beslissing nogal wat energie vrij komt. Ik voel me bevrijd en ben in de wolken. Ik neem dan wel afscheid van mijn programma’s bij BNR, maar radio maken zal ik blijven doen. Misschien wel bij uw omroep. Ik ben er klaar voor!

De lijnen zijn geopend: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) is radiopresentator

Bekijk meer van

Frederique de Jong

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

7 reacties

J.C. Roodenburg, 3 november 2011, 14:58

Maak van je hart geen moordkuil. Het is wel een ongebruikelijke manier om te solliciteren…

Olof van Joolen, 9 november 2011, 19:22

... en om nou te zeggen dat het tot aanbeveling strekt dat je eerst in je column zegt dat je liever niet in Hilversum werkt, maar later als het niet anders meer kan wel. Tsja, ben benieuwd…

Frederique, 9 november 2011, 22:09

Olof, niet zo streng. Ik schrijf ‘was er dan niks mooiers’...verleden tijd dus! En het kon wel anders, ik heb zelf besloten om weg te gaan bij BNR. Omdat ik nog betere programma’s wil maken. Ik denk dat dat kan in Hilversum…the only way is up!

Hans Kriek, 13 november 2011, 11:05

Het lijkt me een onbegaanbare weg voor jou in Hilversum. Jouw opmerkingen blijven aan je kleven en zullen tegen je worden gebruikt. Trouwens de omroepen moeten bezuinigen en dat kost arbeidsplaatsen ook voor freelancers. Jouw ‘muziek’ komt ‘vals’ over. Een mooie les voor jou voor de toekomst. Wat communiceer ik hoe met wie!

Frederique, 14 november 2011, 00:55

Hans, dank voor je constructieve bijdrage!

Hans Laroes, 14 november 2011, 13:00

jongens doe toch niet zo moeilijk in reactie op wat Frederique zegt. het is niet echt slecht voor organisaties ‘lastige’ mensen binnen te hebben…

Ruby, 14 november 2011, 21:51

Bij Mortale kunnen we nog wel een lastige radiobitch gebruiken ;)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.