PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— dinsdag 7 december 2010, 10:06 | 0 reacties, praat mee

Radioteef

Dit zit er in m’n mail: ‘Reminder: RadioBitches Awards 7 december. Wie worden de RadioBitches van 2010? Reserveer nu een plek op de gastenlijst! Tijdens een spetterende show die Lauren Verster zal presenteren zijn er optredens van Stereo, Ruben Hein en Sabrina Starke. Sebastiaan Labrie, Tygo Gernandt, Jim Bakkum en Lange Frans zullen bekendmaken wie er dit jaar naar huis gaan met de awards RadioBitch 2010, BackstageBitch 2010, TalentBitch 2010 en NewsBitch 2010.’

Laatste wijziging: 8 december 2010, 12:48

Ja mensen, dit is een serieus bericht. Er bestaat echt een prijs voor de beste radiovrouw, waarbij de winnares de dubieuze geuzennaam Bitch krijgt. Teef dus, in goed Nederlands. Radioteef.

Een paar weken terug kreeg ik ook al mail van deze club. Of ik mijn gegevens even wilde opsturen zodat de dames mij op hun site konden zetten. Tussen Meta de Vries en Lara Rense. Of naast Vera Vingerhoeds (ik ken haar niet, maar ze heeft een mooie naam).

Ik heb vriendelijk bedankt voor opname in deze galerij der groten. Dat mensen je een bitch vinden, dat hou je niet tegen, maar dat je jezelf gaat aanmelden voor die titel, daar kan ik me niks bij voorstellen. Laat staan dat je die prijs wint en je moeder belt: ‘mam zo leuk, ik ben een radiobitch!’

Het lijkt erop dat deze prijzen in het leven zijn geroepen om radio in de wereld van de glamour te trekken. De wereld van BN’ers en geile wijven. Dat gaat dus niet lukken. Want bij de radio draait het voornamelijk om je stem. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, maar wat je te melden hebt. Dan kan je Gordon wel een podium op sleuren, maar daar krijgt de radiowereld echt geen opkikker van.

‘Dit jaar worden de prijzen uitgereikt door vier aantrekkelijke mannen’, staat er op de site. Waarom in godsnaam? Ik heb niks tegen aantrekkelijke mannen. Maar… nooit gehoord van de uitdrukking: good face for radio? Dit is nou juist het moment om onaantrekkelijke mannen een kans te geven te schitteren op een podium. ALS je al mannen een rol geeft die avond, want het ging volgens mij juist om vrouwen. Enfin.

Heel kort werd ik nog aan het twijfelen gebracht of ik mijn stem zou uitbrengen op een paar genomineerde vrouwen van BNR Nieuwsradio. Ik vind ze namelijk zo goed. Maar ik moet consequent blijven. Sorry Suzanne en Maria.

He wat flauw van je. Stel je niet zo aan. Het is toch maar een naam. Je moet er de humor van inzien. Nou nee, dank u. Het kan misschien een futiliteit lijken, maar ik ben ervan overtuigd dat dit nou precies de reden is waarom het nooit echt iets zal worden met vrouwen aan de top. Ze nemen zichzelf niet serieus.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Frederique de Jong

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.