word studentlid

— woensdag 12 maart 2014, 17:44

31 procent meer werkloze journalisten

Het aantal journalisten dat zonder baan thuis zit liep vorig jaar op met 31 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In december 2013 stonden er 2270 vakgenoten bij het UWV ingeschreven als werkzoekend, tegenover 1731 een jaar eerder. Hoewel het een forse stijging betreft, is deze minder steil dan in het jaar daarvoor. In 2012 steeg het aantal werkzoekende journalisten nog met 40 procent. Dat blijkt uit cijfers die het UWV met Villamedia heeft gedeeld. Gemiddeld kwamen er vorig jaar per maand 45 werkloze journalisten bij. De grootste stijging vond plaats in januari 2013. In die maand schreven zich 150 journalisten in als werkzoekende. Laatste wijziging: 27 februari 2015, 10:34

Oktober is dan weer het andere uiterste: in die maand daalde het aantal werkzoekende journalisten juist. Bij het UWV stonden toen 140 journalisten minder ingeschreven dan in september. Daardoor vond er in het laatste kwartaal van het jaar zelfs een kleine daling plaats.

De werkloosheid onder journalisten blijft nog altijd een stuk hoger dan die binnen andere beroepsgroepen. Ervan uitgaande dat Nederland 15.000 journalisten telt, zit nu 15,13 procent van hen zonder werk. De algemene werkloosheid in Nederland lag volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2013 op 8,3 procent van de totale beroepsbevolking.

Bekijk meer van

Werk UWV

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.