Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 4 april 2017, 17:21 | 0 reacties, praat mee

NVJ/NVF: maak werk van Geschillencommissie Auteursrechten

S Salonso / Flickr

De beroepsverenigingen voor journalisten en fotografen NVJ en NVF hebben uitgeverijen en de publieke omroepen opgeroepen om zich te registreren bij de zogeheten Geschillencommissie Auteursrechten. Zonder die registratie kunnen geschillen tussen opdrachtgevers en (foto)journalisten niet in behandeling worden genomen. Laatste wijziging: 6 juli 2018, 11:09

Media moeten daarnaast de mogelijkheid tot arbitrage ook in hun modelovereenkomsten en algemen voorwaarden opnemen. De campagne van de NVJ/NVF richt zich op realisatie van beide punten.

De wet Auteurscontractenrecht werd in juli 2015 van kracht en voorziet in een onafhankelijke geschillencommissie. De Geschillencommissie Auteursrechten neemt sinds oktober vorig jaar klachten in behandeling. Desondanks hebben veel grote opdrachtgevers de mogelijkheid om naar de geschillencommissie te stappen nog niet formeel mogelijk gemaakt.

In aan NDP Nieuwsmedia, Magazine Media Associatie en de Nederlandse Publieke Omroep verstuurde brieven bepleiten NVJ/NVF dat het getuigt van goed opdrachtgeverschap als ook het oplossen van geschillen snel contractueel wordt geregeld. NVJ/NVF vragen van de aangeschreven partijen voor eind april duidelijkheid.

Bekijk meer van

NVJ NVF Auteurscontractenrecht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.