— dinsdag 31 december 2019, 10:00 | 0 reacties, praat mee

15 jaar cel voor moord op journalist Ján Kuciak

Een Slowaakse rechtbank heeft maandag een 42-jarige man veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar voor zijn betrokkenheid bij de moord op de Slowaakse onderzoeksjournalist Ján Kuciak en diens verloofde Martina Kusnírová. De man kreeg de straf opgelegd als deel van een deal met de aanklagers, meldt Nu.nl.

Kuciak en Kusnírová werden in februari 2018 doodgeschoten in hun woning bij de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De moorden leidden tot massademonstraties tegen corruptie in het Centraal-Europese land. Naar verwachting zal de zaak ook een rol spelen tijdens de volgende parlementsverkiezingen, die in februari volgend jaar plaatsvinden.

In totaal werden vijf mensen in staat van beschuldiging gesteld in de zaak rond de moorden op het stel.

De man die maandag zijn straf hoorde, Zoltan Andrusko, was de enige van het vijftal die een bekentenis aflegde en optrad als getuige in ruil voor strafvermindering. Hij hielp bij het organiseren van de moorden. Uiteindelijk kreeg hij de strafvermindering niet. Meer bij Nu.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.