NVJ compleet lid

— woensdag 25 januari 2023, 08:00 | 1 reactie, praat mee

112-verslaggevers: ‘Stopzetting persalarmering betekent dat we op zoek kunnen naar een andere baan’

Het stopzetten van de automatische persalarmering waar minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) per 1 april voor pleit, heeft niet alleen grote gevolgen voor de onafhankelijke nieuwsgaring. Ook staat de toekomst van veel 112-verslaggevers op het spel, zo blijkt uit een rondgang van Villamedia langs verschillende regio's. ‘Ik zal hierdoor 90 procent van mijn inkomen verliezen. Geef politieperskaarthouders een alternatief.’

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 25 januari 2023, 15:22

Tjonge jonge wat klagen die persfotogragen weer.
Je weet toch dat in Nederland een politieke hobbie is ontstaan om elek journalist en fotojournalist het zwijgen op te willen leggen als je niet naar de.pijpem danst van jullie Roverheid.
Natuurlijk weet ik ook wel dat er veel mensen worden aangetrokken door berichten die via P2000 verzonden worden,maar helaas zit hier meer achter hen ik het idee.

Als de pers nu niet eens geen zeer grote slagvaardige vuist maken tegen die overheid dan heb je het strak net als in een dictatuur het nakijken en kan je nergens je werk meer doen als die Roverheid het niet zint.
Waar moeit deze.minister zich mee laat zich eens aan belangrijkere zaken bezich houden bv corruptie onder ambtenaren enz.

Maar ook het NVJ draagt hieraan bij door iedereen maar een perskaart te verstrekken al dan niet amateurfotografen die zich beroeps noemen omdat ze voor een 112 amateursite werken
Gewoon het P2000 opdoeken.
Lost niets op maar kost handen vol geld die beter aan andere behoeften besteed kunnen worden.
Bovendien als je het encrypt via een computer wat mogelijk schijnt te zijn maar omslachtig is hebben ze het nakijken.
Daarbij kan je natuurlijk via een Chinees bedrijf proberen er iets tegen te ontwikkelen en dan is alles voor nop geweest

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.