word studentlid

— dinsdag 8 september 2020, 09:40 | 0 reacties, praat mee

‘Minister moet werking persalarm garanderen’

‘Minister moet werking persalarm garanderen’

De 10 minuten vertraging in het alarmeren van de pers bij incidenten door de hulpdiensten moet definitief verdwijnen. Dat eisen het Genootschap van Hoofdredacteuren en de NVJ van minister Grapperhaus van Justitie. Ze willen in een gesprek met de minister om hem te doordringen van het belang. Laatste wijziging: 8 september 2020, 10:13

Eind augustus bleek dat de politie eenzijdig het persalarm heeft aangepast. Incidenten werden met tien minuten vertraging doorgegeven aan journalisten die daardoor veelal te laat arriveerden.

Volgens de politie zou snelle aanwezigheid van journalisten tot problemen kunnen leiden, zonder dat werd aangegeven welke problemen. Ook ging de politie wel door met het delen van beelden van incidenten op social media.

Na protest van de NVJ en het Genootschap is de vertraging teruggedraaid, maar tegelijk hield de politie de mogelijkheid open het beleid op een later moment aan te passen.

in de brief aan de minister constateren Genootschap en NVJ dat de afspraken gezamenlijk zijn gemaakt en met instemming van de minister en dus niet zo maar eenzijdig kunnen worden aangepast. Zij vragen de minister om een bevestiging van het belang van de afspraken en een gesprek om een en ander kracht bij te zetten.

De brief aan de minister (.pdf)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.