— woensdag 1 augustus 2012, 09:40 | 1 reactie, praat mee

Zware sanering digikrant The Daily

The Daily, het digitale krantenproject van Rupert Murdoch dat begin vorig jaar werd gelanceerd, gaat flink saneren. Het gaat om bijna eenderde van het personeel: er verdwijnen 50 van de 170 voltijdbanen, ook op redactioneel niveau. Eigenaar News Corporation gaat voor de sportsectie gebruik maken van materiaal van derden (Fox News) en ook het aparte opiniekatern verdwijnt. Opinie staat straks tussen het gewone nieuws. Volgens The Daily was er relatief weinig verkeer op deze onderdelen van de krant. Een andere opmerkelijke keuze is om de krant vanaf nu in portretmode op te maken. Enkel video-inhoud kan nog in landschapmode bekeken worden. Volgens The Daily zou het grootste deel van de lezers de krant in portretmodus bekijken. Hoofdredacteur Jesse Angelo stelt dat de wijzigingen noodzakelijk zijn om een "journalistiek lenig" te kunnen werken en in te spelen op voorkeuren van lezers. Laatste wijziging: 1 augustus 2012, 11:42

“Dat betekent dat we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s die hard hebben gewerkt om The Daily tot een succes te maken”, aldus Angelo, die de keuzes “zakelijk gedreven” noemt.

Recent kwam de tot dan toe iPad-only The Daily ook voor andere tabletten beschikbaar. Uitgever Greg Clayman zegt dat er in de krant geïnvesteerd blijft worden, een toezegging die ook door moederbedrijf News Corporation werd herhaald: “De uitgave blijft een belangrijk onderdeel van ons vooruitstrevende portfolio van uitgeefmerken.” Volgens hoofdredacteur Angelo is zijn krant “de eerste in zijn soort en de beste in zijn klasse” maar gaat het nog om een product in de kinderschoenen.

The Daily heeft momenteel zo’n 100.000 betalende abonnees op iPad en Android-gebaseerde tabletten, maar er wordt geen winst gemaakt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

JJ Heij, 1 augustus 2012, 11:06

170 REDACTEUREN? Met allemaal ook nog een Murdoch-salaris..geen wonder dat het niet uit kan.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.