— woensdag 13 januari 2016, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Zus Raif Badawi opgepakt om Twitter-account

Op 8 januari werd in Duitsland gedemonstreerd bij de Saudische ambassade | Tobias Schwarz / AFP

Volgens diverse berichten heeft Saudi-Arabië de zus van blogger Raif Badawi opgepakt, vermoedelijk vanwege het opzetten van een Twitter-account voor haar man Waleed Abulkhair, een advocaat die tot vijftien jaar celstraf is veroordeeld en Raif Badawi bijstond. Laatste wijziging: 14 januari 2016, 10:22

Samar Badawi en Waleed Abulkhair besloten eind vorig jaar in goed overleg te scheiden, maar Badawi zette haar campagne voor zijn vrijlating voort. Haar broer zit in verslechterende gezondheid al jaren vast, veroordeeld tot tien jaar cel en duizend zweepslagen. Zijn gezondheid is zo fragiel dat de uitvoering van de zweepslagen is uitgesteld. Raif Badawi ontving vorig jaar de Sacharov-prijs voor zijn werk.

Sama Badawi is overgebracht naar de gevangenis van Dhahran, waar haar broer ook vastzit. Ze zou volgens activitsten en mensenrechtenorganisaties vandaag worden voorgeleid. Amnesty International noemt de arrestatie van Sama Badawi een nieuw bewijs voor de voortdurende mensenrechtenschendingen in Saudi-Arabië.

Bekijk meer van

Raif Badawi

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.