training eu starters

— maandag 8 augustus 2022, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Zomergasten met Derk Sauer trekt meeste kijkers tot nu toe

Derk Sauer op de Amsterdamse redactie van The Moscow TImes. - © Joris van Gennip

De Zomergasten-aflevering van zondagavond, waarin journalist en uitgever Derk Sauer te gast was, trok 685.000 kijkers naar NPO 2. Tot nu toe is de aflevering met Sauer daarmee tot nu toe de best bekeken aflevering van het huidige seizoen, blijkt uit kijkcijferinformatie van Stichting Kijkonderzoek (SKO) maandagochtend. Het interview met Sauer op NPO 2 was goed voor een marktaandeel van twintig procent en was zondagavond het op vier na meest bekeken televisieprogramma. Laatste wijziging: 8 augustus 2022, 09:06

Sauer was dit jaar als uitgever van The Moscow Times veelvoudig in het nieuws. Door de Russische oorlog in Oekraïne en de daarop zeer aangescherpte censuur in Rusland werd Sauer gedwongen om Rusland na 32 jaar te verruilen voor Amsterdam, waarvanuit hij nu - zo goed en kwaad als dat kan - leiding geeft aan de krant.

‘Ik wil de kijker door mijn 32 jaar in Rusland leiden en laten zien hoe en waarom we in de huidige oorlog terecht zijn gekomen. Ik wil mijn afschuw over het Poetinregime maar ook mijn liefde voor Rusland tonen aan de hand van beelden van Russische filmmakers’, zo blikte Sauer vooruit.

De aflevering van Zomergasten van vorig weekend, met Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro, was goed voor 391.000 kijkers. Het jaarlijkse interviewprogramma van de VPRO trapte af met Humberto Tan, die goed was voor 526.000 kijkers. In de komende weken zijn filosoof Lieke Marsman, presentator Raven van Dorst en psychiater Bessel van der Kolk nog te gast.

Het best bekeken programma van de zondag was met ruim 1,5 miljoen kijkers het NOS Journaal van 20 uur, gevolgd door Studio Sport Eredivisie (1,2 miljoen kijkers) en Floortje naar het einde van de wereld (741.000 kijkers). De uitzending van Zomergasten met Derk Sauer is terug te kijken via NPO Start. Als Zomergastenfilm koos Sauer voor ‘Gunda’, van de Russische regisseur Victor Kossakovsky.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.