training eu starters

— donderdag 22 oktober 2015, 10:56 | 0 reacties, praat mee

The Moscow Times wordt weekkrant

The Moscow Times

The Moscow Times, dat mede door de Nederlandse uitgever Derk Sauer werd opgericht, gaat over naar een wekelijkse uitgave. Per 5 november zal de gratis Engelstalige krant daarmee niet langer een dagblad zijn, meldt NRC. De krant werd in een oplage van 35.000 exemplaren verspreid op 500 locaties in Moskou. Laatste wijziging: 22 oktober 2015, 11:08

Tegelijk stapt de kersverse hoofdredacteur Nabi Abdullaev alweer op. Sauer stelde in augustus dat onder Poetin de persvrijheid in Rusland terug bij af is. Hij stapte die maand op als directeur van het Russische multimediabedrijf RBK, nadat hij kritiek kreeg uit politieke hoek. Sauer wilde de ontwikkeling van RBK niet in de weg staan.

Nieuwe wetten in Rusland beperken buitenlands eigenaarschap van Russische mediabedrijven, met als doel vermeende beïnvloeding te voorkomen. De regels werden eerder dit jaar licht versoepeld. Maar enkele buitenlandse uitgeverijen stoten uit voorzorg wel hun Russische activiteiten af, zo ook Axel Springer.

Bekijk meer van

The Moscow Times Derk Sauer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.