— dinsdag 6 november 2012, 09:35 | 0 reacties, praat mee

‘Zender vrijmaken voor samenwerking’

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, pleit voor een aparte zender die overdag wordt vrijgemaakt voor nieuwsuitzendingen van het NOS Journaal, sport, regionaal nieuws en evenementen. Hij reageert bij BNR Mediazaken op de nieuwe bezuinigingen van 100 miljoen die de Publieke Omroep treffen. Dit bedrag komt bovenop de 200 miljoen van de vorige bezuinigingsronde. Eerder pleitte directeur Guus van Kleef van Omroep Gelderland voor het uitzenden van regionale omroepen op Nederland 2. "We kunnen een soort zender vrijmaken waarbij je probeert het CNN van Nederland te worden", zegt NOS-baas Jan de Jong. "Als je de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek op peil wil houden en er wordt op lokaal en regionaal niveau geen goede journalistiek meer bedreven, dan kan je beter samenwerken. Niet op Nederland 2, maar een soort zender vrijmaken waarbij je probeert het CNN van Nederland te worden, met beperkte ambitie en budget die daarbij horen", aldus De Jong.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.