basis naar compleet

— dinsdag 13 april 2010, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Zelfcensuur Chinese media in Nederland

Uit onderzoek van de Wereldomroep blijkt dat ook Chineestalige media in Nederland voorzichtig zijn met het verslaan van gevoelige thema's zoals rellen in deelrepubliek Xinjiang of een omstreden figuur als de Dalai Lama. Dergelijke onderwerpen worden vaak vanuit één standpunt of soms helemaal niet behandeld. De driewekelijkse krant Asian News kiest vanwege de advertentie-inkomsten voor een onomstreden aanpak. In China verboden organisaties als de Falun Gong komen niet aan bod, bij het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland wordt deze zelf niet geïnterviewd. Laatste wijziging: 13 april 2010, 11:25

Ook zenders die vanuit Nederland opereren vermijden meningen; een sociale netwerksite die vanuit Nederland opereert maar in China is geregistreerd moet zich houden aan de strenge censuurregels om blokkering te voorkomen.

“Je doet het nooit goed. Als je te kritisch bent, verlies je je Chinese publiek, de doelgroep waarvoor je het doet. En als je niet kritisch bent, dan haken de Nederlandse luisteraars af. Nog erger, we krijgen direct het verwijt van Nederlandse media dat we ons typisch Chinees gedragen”, aldus hoofdredacteur Hong Tong Wu van Chinese Radio and TV (CRTV).

Meer bij de Wereldomroep

Bekijk meer van

China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.