banner festival 23

— woensdag 11 mei 2022, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Zaak The Voice: ‘Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. nog deze maand gehoord’

Volgens het AD vinden er nog deze maand gesprekken plaats tussen drie van de vier verdachten in het strafonderzoek naar vermeende misstanden rondom het televisieprogramma The Voice of Holland en de politie. Het zou gaan om Ali B., Jeroen Rietbergen en Martijn N. Laatste wijziging: 11 mei 2022, 17:05

De krant baseert zich op bronnen rond het onderzoek.

Ali B. was jurylid van The Voice of Holland. Rietbergen gaf leiding aan het orkest en N. werkte als regisseur voor het RTL-programma.

Het Openbaar Ministerie stelde op 25 april verder strafrechtelijk onderzoek in naar aanleiding van de aangiften die zijn gedaan wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag bij onder meer The Voice of Holland. De gesprekken die deze maand zouden plaatsvinden zijn onderdeel van het onderzoek.

Het OM meldde eerder dat het in totaal vijf aangiften tegen vier personen heeft onderzocht en beoordeeld en besloten heeft verder strafrechtelijk onderzoek te doen.

In januari deden in BOOS meerdere vrouwen hun verhaal over vermeend wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Het RTL 4-programma werd per direct van de buis gehaald en producent ITV stelde een onafhankelijk onderzoek in.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.