— donderdag 15 augustus 2019, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Zaak tegen stalker Özcan Akyol volgende week van start

ANP

Volgende week moest een 31-jarige Amersfoorter zich voor de rechter verantwoorden voor stalking en belediging van schrijver en columinst Özcan Akyol. Dat meldt het AD, waar Akyol voor schrijft.

Tussen januari en maart van dit jaar belaagde de man Akyol. Van een strafbare bedreiging is geen sprake geweest, aldus het Openbaar Ministerie tegenover het AD. In maart werd de man opgepakt.

In dreigende taal viel de Amersfoorter de columnist lastig, met verwijzingen naar zijn kinderen en dat hij “hem kwam opzoeken”.

Akyol is benieuwd naar de uitkomst van de zaak en hoopt dat potentiële bedreigers zien dat acties niet zonder gevolgen blijven. “Heel veel mensen denken dat er een soort wetteloosheid heerst op internet, in die zin hoop ik dat de wetgever een signaal afgeeft”, aldus Akyol. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Özcan Akyol

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.