— maandag 2 augustus 2021, 11:14 | 0 reacties, praat mee

YouTube zet Sky News Australia week op strafbank om corona-desinformatie

DPA

Televisiezender Sky News Australia is een week verbannen van YouTube omdat de zender desinformatie zou hebben verspreid rondom coronavirus. Het is de eerste strike tegen het Sky News' YouTube-kanaal met 1,8 miljoen abonnees. Laatste wijziging: 2 augustus 2021, 11:16

Mocht de zender in ogen van YouTube nog eens over de schreef gaan, volgt een ban van 90 dagen. Bij een derde keer wordt het hele YouTube-kanaal verwijderd.

In de video’s werd een podium geboden aan mensen die twijfelen of er wel sprake is van een pandemie. Ook werd het nut en de effectiviteit van vaccinaties in twijfel getrokken. “Het verspreiden van desinformatie rondom covid-19 heeft in de echte wereld schadelijke gevolgen”, aldus YouTube in een onderbouwing van de strafmaatregel.

Sky News Australia stelt tegenover persbureau AFP dat het enkel brede discussie en debat ondersteunt over “een breed spectrum aan onderwerpen en standpunten”. Zulk debat is volgens de zender van levensbelang voor elke democratie.

YouTube stelt dat het ontkennen van het bestaan van coronavirus of het aanprijzen van alternatieve behandelingen met hydroxychloroquine of ivermectin niet is toegestaan.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.