— vrijdag 5 maart 2021, 10:38 | 0 reacties, praat mee

YouTube verwijdert vijf tv-kanalen van Myanmarese leger

Gewapende politie houdt de wacht in Yangon om demonstraties gericht tegen het leger te voorkomen. - © AP

YouTube heeft vijf videokanalen verwijderd van televisienetwerken die worden beheerd door het Myanmarese leger, omdat ze niet in overeenstemming zijn met de richtlijnen van het videoplatform, meldt Reuters.

YouTube heeft vijf videokanalen verwijderd van televisienetwerken die worden beheerd door het Myanmarese leger, omdat ze niet in overeenstemming zijn met de richtlijnen van het videoplatform, meldt Reuters.

Het gaat om staatsomroep MRTV (Myanma Radio en Televisie), Myawaddy Media, MWD Variety en MWD Myanmar.  Welke richtlijnen precies zijn overtreden wordt niet gezegd.

Eerder verwijderde Facebook al pagina’s van de Myanmarese staatsomroep MRTV en het leger. Volgens Reuters gebruiken het leger en de politie inmiddels TikTok om bedreigingen te uiten tegen demonstranten.

Het Myanmarese leger greep op 1 februari de macht in het Aziatische land. Er zouden bij de verkiezingen, afgelopen november, grootscheepse fraude plaats hebben gevonden. Die verkiezingen werden met een overweldigende meerderheid gewonnen door de partij van regeringsleider Aung San Suu Kyi. Zij en andere politici zijn na de coup in detentie geplaatst. Sinds de staatsgreep zijn zeker zeventienhonderd arrestaties verricht, onder wie 29 journalisten. 38 mensen zijn om het leven gekomen bij protesten tegen de junta.

De Verenigde Staten hebben ook een poging tegengehouden van het Myanmarese leger om 1 miljard dollar bij de centrale bank van de Verenigde Staten in New York te verplaatsen, meldt het persbureau. De bankrekeningen zijn bevroren.

 

Bekijk meer van

YouTube Myanmar MRTV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.