— maandag 3 augustus 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Yournalism experimenteert met doorlopende financiering journalisten

Platform voor journalistieke crowdfunding Yournalism

Yournalism, een platform voor journalistieke crowdfunding, start vanaf half augustus met een experiment waarbij correspondenten doorlopend gefinancierd kunnen worden en werkt daarbij samen met The Post Online. Momenteel kan enkel gedoneerd worden voor specifieke projecten. In de nieuwe constructie kunnen journalisten ook voor langere tijd aan de slag. Het experiment gaat van start met journalisten van TPO.nl. Er lopen momenteel drie campagnes van TPO.nl op Yournalism: van Arnold Karskens, Wierd Duk en Chris Aalberts. Het minimale bedrag om van start te gaan is behaald. Vanaf volgende week verdwijnen de huidige campagnes en kan er doorlopend gedoneerd worden om het werk van deze journalisten mogelijk te maken. Huub Schuijn, mede-oprichter en directeur van Yournalism, laat weten: 'We gaan onderzoeken of deze vorm van financiering aanslaat. Indien dit gaat werken, is er een zeer interessant verdienmodel ontstaan voor freelancers – met name freelance correspondenten – of voor redacties die bijvoorbeeld hun toptalent willen uitlichten.' Het experiment duurt tot eind dit jaar, wanneer een vernieuwde versie van Yournalism gelanceerd wordt. Tegen die tijd wordt ook besloten of de doorlopende campagnes blijven bestaan. Meer bij The Post Online

Bekijk meer van

Yournalism TPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.