— maandag 17 oktober 2016, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Yournalism officieel ontbonden

Yournalism is uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel en daarmee is het avontuur van het journalistieke crowdfundingplatform ten einde. Dat bevestigt medeoprichter Sybren Kooistra tegenover Nieuwe Journalistiek.

Yournalism werd in 2014 opgericht en en won in zijn eerste jaar zowel The Challenge als de Tegel Toekomstprijs.

Het crowdfundingplatform kwam eind 2015 in zwaar weer terecht nadat gesprekken met financiers stukliepen. Nadat de laatste crowdfundacties in februari van dit jaar live werden gezet, ging de website van het microfinancieringsplatform, Yournalism.nl, begin juni dit jaar uit de lucht.

Hoewel Yournalism verdwijnt kan de technologie achter het crowdfundplatform nog elders opduiken. De technologie van de oude site én een nieuw ontwikkeld, maar nooit gelanceerd platform, wordt momenteel te koop aangeboden door Stichting Cultuur+Ondernemen.

De technologie werd eind 2015 aan de stichting verpand, in ruil voor een lening van 25.000 euro. Toen bleek dat Yournalism deze lening niet kon terugbetalen, ging het eigendomsrecht van de technologie over naar Cultuur+Ondernemen.

Bekijk meer van

Yournalism

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.