— donderdag 4 mei 2023, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Yannick van de Wouw gaat van lokaal naar regionaal en Kleis Jager verlaat na dertien jaar Frankrijk en het correspondentschap

© ANP XTRA Rook Koole

Yannick van de Wouw stapt van lokale journalistiek over naar regionale journalistiek bij Omroep Flevoland. Kleis Jager gaat na dertien jaar correspondentschap in Frankrijk werken bij De Telegraaf. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 8 mei 2023, 09:33

Jelle Reijman begon deze week aan zijn nieuwe baan bij de FNV, na tweeëneenhalf jaar EenVandaag. ‘Ik ga mij inzetten voor iets waar mijn hart naar uitgaat in een land dat verdeeld raakt voor ongelijkheid’, schrijft hij op LinkedIn. Reijman wordt woordvoerder voor FNV-voorzitter Tuur Elzinga.

Kleis Jager gaat na dertien jaar Frankrijk-correspondentschap werken bij De Telegraaf als verslaggever Energie, Klimaat en Natuur.

Ook Rosa Timmer gaat na dertien jaar iets anders doen. Ze verlaat haar baan als plaatsvervangend chef Drenthe van het Dagblad van het Noorden. Vanaf juli begint ze als operationeel manager bij de communicatieafdeling van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). ‘Het voelde direct goed bij het eerste gesprek. Er was humor, persoonlijke interesse en energie. Iets dat ik misschien niet verwacht had bij zo’n serieuze organisatie als DUO, maar dat bleek een groot vooroordeel’, schrijft ze op LinkedIn.

Marco Geijtenbeek valt deze zomer in voor het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co, laat hij weten op LinkedIn.

Van lokaal naar regionaal: Yannick van de Wouw hield zich afgelopen jaar bezig met lokale journalistiek in Almere. Na zijn baan als ‘lokalo’ maakt hij de overstap naar Omroep Flevoland. ‘Ik zal op eigenzinnige wijze het nieuws dichtbij de mens houden zoals de mainstream media betaamt (en met een minimaal fake-gehalte)’, stelt Van de Wouw op LinkedIn.

Frans van den Berg keert na 23 jaar terug naar de redactie van de IJmuider Courant.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.