persveilig seminar

— dinsdag 30 juni 2020, 13:50 | 0 reacties, praat mee

WordProof wint een miljoen euro met ‘timestamps’ om nepnieuws aan te pakken

Sebastiaan van der Lans - © Wordproof / Bob Bronshoff

WordProof, een Nederlandse startup die nepnieuws bestrijdt, heeft een miljoen euro gewonnen in de wedstrijd 'Blockchains for social good' van de Europese Commissie. De commissie wil met deze wedstrijd de inzet van blockchain-technologie om maatschappelijke problemen op te lossen stimuleren. WordProof dankt de overwinning aan de manier waarop het de strijd aangaat met nepnieuws middels 'timestamps'.

Door tijdstempels te plaatsen, is de echtheid van een bericht na te gaan. De startup heeft met timestamps 175 andere deelnemers uit heel Europa achter zich te laten.

WordProof heeft als missie om vertrouwen in het internet te herstellen. Door inhoud op het internet te timestampen met WordProof is het mogelijk voor consumenten en zoekmachines om inhoud te controleren, aldus WordProof in een persbericht. “Met de erkenning en het miljoen van Europa kunnen wij het Timestamp Ecosysteem sneller uitrollen en WordProof als bedrijf nog harder laten groeien. Zo kunnen wij als Europa de standaard definiëren voor een betrouwbaar internet voor consumenten en organisaties,” aldus oprichter Sebastiaan Van der Lans.

In Nederland was DPG Media de eerste die de timestamp-technologie voor haar titel Indebuurt inzette om haar artikelen te beschermen, meldt WordProof.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.