— woensdag 21 september 2016, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Consultatieronde btw-verlaging digitale producten in laatste fase

Lex van Lieshout / ANP

De Europese Commissie heeft belanghebbenden ondervraagd over de mogelijke aanpassing van de btw-tarief voor digitale uitgeefproducten. Op dit moment geldt voor digitale uitgaves nog een hoger tarief dan voor de papieren edities van hetzelfde product.

De Commissie wil het lage tarief ook laten gelden maar onderzoekt nog de effecten van de tariefsverlaging, die mogelijk in december een feit zal zijn.

NDP Nieuwsmedia - warm voorstander van de tariefsverlaging - is door de Commissie bij de consultatie betrokken. NDP Nieuwsmedia wenst “een toekomstbestendige herziening van de richtlijn die rekening houdt met voortschrijdende technologische ontwikkelingen”.

Ook moeten er wat betreft het uitgeversverbond NUV geen Europese definities komen voor begrippen als e-books, e-newspapers en e-periodicals. De grensoverschrijdende uitgeefproducten zijn marginaal, stelt het NUV. “Er bestaat geen noodzaak voor Europese definities. Het geeft de lidstaten bovendien meer vrijheid in de btw-heffing, waar ook de Tweede Kamer onlangs toe opriep.”

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.