basis naar compleet

— maandag 15 februari 2021, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Woordvoerder Witte Huis neemt ontslag na bedreiging journalist

© Chris Kleponis / Pool via CNP

Een woordvoerder van het Witte Huis heeft ontslag genomen nadat hij een journalist van website Politico had bedreigd. TJ Ducklo was al geschorst naar aanleiding van het incident.

Politico-journalist Tara Palmeri was bezig met een artikel over Ducklo’s relatie met politiek verslaggever Alexi McCammond van de nieuwssite Axios, schrijft Vanity Fair vrijdag. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen stopte McCammond in november als verslaggever Witte Huis.

Het incident vond plaats tijdens een off the record telefoongesprek tussen Ducklo en Palmeri. “Ik zal je kapotmaken”, zei de Witte Huis-woordvoerder, die daarbij ook vrouwonvriendelijke opmerkingen maakte. Ducklo werd geschorst, maar nu stapt hij alsnog op.

In een verklaring zegt Ducklo spijt te hebben van zijn daden. Het Witte Huis heeft Ducklo’s ontslag geaccepteerd. Biden zei op zijn eerste dag als president dat hij medewerkers die collega’s niet met respect behandelen, direct worden ontslagen. Meer bij The Guardian

 

Bekijk meer van

VS TJ Ducklo Joe Biden Amerika

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.