— vrijdag 29 mei 2020, 13:58 | 0 reacties, praat mee

CNN-team is live op tv aangehouden terwijl ze verslag deden van de protesten in Minneapolis

In Minneapolis is het al drie dagen onrustig na de dood van George Floyd door een politieagent - © Nicholas Pfosi / Reuters

UPDATE Een verslaggever en cameraploeg van de Amerikaanse zender CNN zijn vrijdagochtend live op tv gearresteerd door de politie in Minneapolis. Het is in die stad al een paar dagen onrustig nadat een ongewapende zwarte man omkwam door politiegeweld bij een arrestatie.

De video van de arrestatie van George Floyd, afgelopen maandag in Minneapolis, ging viral en schokte Amerika.

Verslaggever Omar Jimenez en zijn team werden vrijdagochtend rond 5:15 uur in hechtenis genomen, hoewel duidelijk was dat ze van de pers zijn.

In een verklaring stelt CNN dat: “een CNN-verslaggever en zijn productieteam vanmorgen in Minneapolis werden gearresteerd, terwijl ze hun werk deden, ondanks dat ze zich bekendmaakten - een duidelijke schending van hun ‘First Amendent’-rechten. De autoriteiten in Minnesota, inclusief de gouverneur, moeten de drie CNN-medewerkers direct vrijlaten.”

Het netwerk meldde later dat CNN Worldwide President Jeff Zucker contact had gehad met gouverneur Tim Walz, die zich verontschuldigde en zei dat de arrestaties niet hadden mogen plaatsvinden.

Walz noemde de arrestaties “onaanvaardbaar”, en zei dat het team van CNN duidelijk het recht heeft om daar te zijn, en zei ook dat hij wil dat de media in Minnesota zijn om de protesten te verslaan.

Jimenz en zijn team zijn inmiddels vrijgelaten.

Meer bij NBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.