basis naar compleet

— zondag 26 november 2023, 17:11 | 0 reacties, praat mee

Woordvoerder Andy Stone van socialemediabedrijf Meta wordt gezocht door de Russische autoriteiten

Woordvoerder Andy Stone van socialemediabedrijf Meta wordt gezocht door de Russische autoriteiten. Het is niet direct duidelijk waarvan de in Washington woonachtige Stone wordt beschuldigd. Laatste wijziging: 26 november 2023, 17:12

Het Russische staatspersbureau TASS meldt dat het ministerie van Binnenlandse Zaken hem op een lijst van gezochte personen heeft gezet. Het ministerie zou ook een strafrechtelijk onderzoek naar Stone hebben geopend, maar maakt geen verdere details over de verdenkingen bekend.

Kort na de inval van Rusland in Oekraïne verbood het Kremlin de belangrijkste platforms van Meta, Instagram en Facebook. Door de aangescherpte censuur in Rusland is het illegaal om het leger of de oorlog te bekritiseren, maar de socialemediaplatforms weigerden kritische berichten te verwijderen.

In maart 2022 noemden Russische autoriteiten Stone al in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar “illegale activiteiten van Meta-medewerkers”. Hij zou een “verbod op oproepen tot geweld tegen het Russische leger” hebben opgeheven. Daarmee zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan extremistische activiteiten.

Bekijk meer van

Meta

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.