PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 13 december 2018, 13:43 | 0 reacties, praat mee

Witte Huis blaast traditionele kerstborrel voor journalisten af

Trump en zijn vrouw Melania verwelkomen de kerstboom voor op het gazon van het Witte Huis | Jim Lo Scalzo / EPA

Voor het eerst in decennia zal het Witte Huis geen kerstborrel beleggen voor de media. Er worden de komende weken wel andere kerstborrels en kerstdiners georganiseerd, maar daar zijn alleen Trump-vriendelijke journalisten voor uitgenodigd, meldt Fox News. Laatste wijziging: 13 december 2018, 13:56

Vorig jaar was het feest van het licht en van vrede ook al aanleiding tot ruzie: nieuwszender CNN zegde toen vanwege alle fake news-tirades van president Trump af, wat perschef Huckabee-Sanders “als het beste nieuws rond CNN in jaren” verwelkomde.

Officieel wordt het einde van de traditionele kerstborrel nergens erkend. Volgens Fox News was Trumps betrokkenheid bij de borrel vorig jaar ook al minimaal: hij sprak met niemand en poseerde niet voor foto’s.

Fox News noemt de stap om het hele evenement af te blazen “geen schokkende verrassing”, gezien Trumps constante aanvallen op vermeende verspreiders van nepnieuws en de overwegend negatieve berichtgeving over hem en zijn kabinetsbeleid. De zender wijst erop dat Trump ook de traditionele White House Correspondents Dinner voor het tweede jaar op rij links liet liggen. In 2017 was het voor het eerst sinds Nixon dat een president niet kwam opdagen.

Bekijk meer van

Witte Huis Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.